måndag 23 oktober 2017

Recension: Flickorna på Englandsbåten

Titel: Flickorna på Englandsbåten
Serie: Nora Sands (#1)
Författare: Lone Theils
Uppläsare: Sara Edwardsson
Översättare: Margareta Järnebrand
Förlag: Norstedts
Längd: 11h 24min
Antal sidor: 332 
Källa: BookBeat
Genre: Skönlitteratur, Thriller
Utgiven: 2016
Finns att köpa: Adlibris|Bokus
Betyg: 5 av 5

Om boken:

Två danska flickor försvann spårlöst på en färja till England 1985. Många år senare dyker ett foto av dem upp i en gammal resväska i en second hand-butik i den lilla engelska kuststaden Brine.

Journalisten Nora Sand som arbetar i London för den danska tidningen Globalt börjar nysta i historien. Hon beger sig till Danmark för att undersöka flickornas brokiga bakgrund på en ungdomsinstitution. Snart dras hon in i ett fall med en ohygglig seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på det beryktade fängelset Wolf Hall. Samtidigt som hennes ungdomskärlek dyker upp oväntat i London gräver Nora så djupt i det gamla fallet att hon till sist får anledning att frukta för sitt liv.

Kort om vad jag tyckte om boken:

Flickorna på Englandsbåten är Lone Theils deckardebut och en riktigt bra debut är det också då boken var spännande från början till slutet.
Denna bok har jag haft som tågbok och jag har inte varit det minsta besviken under bokens gång.

Det jag gillar mest med denna bok är huvudpersonen journalisten Nora Sand då hon är en stark kvinnlig karaktär som inte ger sig i första taget utan vågar gräva fram ännu mer trots att hon riskerar sitt eget liv för sanningen. 

Boken är som jag skrev spännande från början till slutet och jag älskar hur den tilltalar en genom sin handling. Språket i boken är bra och Sara Edwardsson gör ett bra jobb med att läsa in boken med sin behagliga röst som gör att man kan lyssna på den längre än vad man kanske har bestämt sig för att göra. 

Nu ser jag framemot att få starta min nya tågbok som heter Den blå poetens kärlek och är andra fristående delen i böckerna om Nora Sands.

Gillar man deckare och vill läsa mer skandinaviska författare rekommenderar jag denna bok :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar