måndag 18 september 2017

Recension: Cruel to Be Kind

Titel: Cruel to Be Kind: Saying no can save a child's life
Serie: -
Författare: Cathy Glass
Uppläsare: Denica Fairman
Förlag: HarperCollins UK 
Längd: 8h 45min
Källa: BookBeat
Genre: Biografi
Utgiven: 2017
Finns att köpa: Adlibris|Bokus
Betyg: av 5

Om boken:

Cruel to Be Kind is the true story of Max, aged 6. He is fostered by Cathy while his mother is in hospital with complications from type 2 diabetes. Fostering Max gets off to a bad start when his mother, Caz, complains and threatens Cathy even before Max has moved in. Cathy and her family are shocked when they first meet Max. But his social worker isn't the only one in denial; his whole family are too.


Vad jag tyckte om boken:

Äntligen har jag lyssnat på Cathy Glass senaste biografi som jag har längtat efter. För er som kanske inte vet så är detta en av mina favoritförfattare och jag har älskat vart enda biografi jag har läst om hennes fosterbarn.

Denna bok tar upp väldigt många bra ämnen som till exempel vad man kan göra för att bli hälsosam, hur man ska ta hand om ett barn som kommer in i en fosterfamilj och hur viktigt det är med familj.

Jag vill inte skriva mycket mer då jag är rädd för att avslöja detaljer som jag känner var viktiga under lyssningen/bokens gång plus ibland kan det vara svårt för mig att sätta ut rätt ord/mening utan att spoila bokens handling.

Uppläsaren Denica Fairman gör ett väldigt bra jobb med att läsa in denna ljudbok och levererar med en rörande känsla när man får reda på saker om Maxs liv och vad som kommer att hända i samband med att han bor hos Cathy Glass. Fairman har en behaglig röst att lyssna på och hon läser inte för snabbt eller för långsamt utan gör det enligt min åsikt i en lagom fart då man vet att vissa personer i från Storbritannien kan prata väldigt fort.

Är man intresserad av biografier, sugen på att bilda en fosterfamilj eller bara nyfiken på hur det kan vara att leva i en fosterfamilj så är Cathy Glass en författare för just dig. Gillade man till exempel böckerna av Dave Pelzer och Torey Hayden ska du verkligen inte missa att läsa/lyssna på denna och de andra böckerna hon har skrivit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar