måndag 21 augusti 2017

Recension: Pappas pojke

Titel: Pappas pojke
Serie: Jana Berzelius #4
Författare: Emelie Schepp
Förlag: HarperCollins Nordic 
Antal sidor: 400
Källa: Rec-ex från förlaget i utbyte mot ärlig recension (tack så mycket!)
Genre: Deckare
Utgiven: 2017
Finns att köpa: Adlibris|Bokus
Betyg: av 5

Om boken:

Ett barn försvinner från sitt hem i Norrköping och snart blir det smärtsamt uppenbart att de måste hitta pojken så snart som möjligt - annars kan det vara försent ...

En varm sommarkväll ringer sexårige Jonathan till sin pappa Sam som är på väg hem. Skräckslagen berättar han att någon har tagit sig in i familjens hus i Norrköping. Det är det sista Sam hör från pojken innan han försvinner spårlöst.

Åklagare Jana Berzelius leder förundersökningen av det komplicerade fallet. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon ta reda på vad som har hänt Jonathan. Spåren leder bakpt i tiden, och ju längre Jonathan är borta desto mer personlig blir utredningen för Jana. Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom att hitta pojken.

Samtidigt begär den skoningslöse Danilo Peña att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.


Vad jag tyckte om boken:

Äntligen är fjärde delen om åklagaren Jana Berzelius här och precis som med de övriga tre delarna i serien har Schepp levererat en spännande bok. Jag har gett full pott i betyg till alla delarna i denna serien men jag funderar på om detta inte är den bästa hitintills då den grep tag i mig och jag kunde inte sluta läsa den på grund av all spänning.

Handlingen i Pappas pojke flyter på bra och jag älskade att få följa jakten på den försvunna sonen. Enligt min åsikt så var där inget som var förutsägbart så det är ett stort plus för min del.

Om man har läst någon av Schepps tidigare böcker om Jana Berzelius är det lätt att förstå varför hon blev vald till årets deckarförfattare förra året. 

Har man mot förmodan missat att läsa de tre första böckerna i denna serien så se till att läs dem först innan du påbörjar denna för att få bästa handlingen om Jana Berzelius och vem hon är.

Jag rekommenderar denna bok och bokserie till alla som älskar att läsa böcker oavsett om man brukar läsa deckare eller inte.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar