tisdag 16 maj 2017

Recension: Och varje morgon blir vägen hem längre och längre

Titel: Och varje morgon blir vägen hem längre och längre
Serie: -
Författare: Fredrik Backman
Inläsare: Torsten Wahlund
Förlag: Bonnier Audio
Längd: 1h & 28min
Källa: BookBeat
Genre: Skönlitteratur/kort roman
Utgiven: 2017
Finns att köpa: Adlibris|Bokus
Betyg: 4 av 5

Om boken:


En kortroman om modet att ta farväl av dem man älskar.Farfar och Noah sitter på en bänk och pratar. Under bänken växer hyacinter, just de blommor som farmor odlade i sin trädgård.

Farfar och Noah kan prata med varandra om allt. Om livets alla frågor, både de största och de minsta. Under samtalet med Noah kan farfar inte låta bli att minnas hur det var att förälska sig i farmor, och hur det var att förlora henne. Han kan fortfarande se henne framför sig och fruktar den dag då han inte längre kommer att minnas henne.

Farfar inser att den värld han känner håller på att förändras. Därför vill han stanna här på bänken med Noah, där doften av hyacinter fortsätter vara så stark. Men minnena blir allt svårare att fånga och farfar och Noah är nu tvungna att lära sig att göra det svåraste av allt: ta farväl.

Fredrik Backman tecknar här som bara han kan göra ett ömsint porträtt av en åldrande mans kamp för att hålla kvar sina allra käraste minnen, och hur hans öde påverkar dem som står honom närmast.

Och varje morgon blir vägen hem längre och längre är en liten bok med ett stort budskap som kommer att stanna länge hos läsaren.Kort om vad jag tyckte om boken:

Detta var en väldigt bra bok som jag precis gjort med Backmans andra böcker (har dock missat två av hans böcker men resterande är lästa).

Boken skulle egentligen inte ha blivit en bok men till slut blev den trots allt det vilket jag är glad för då detta är en författare som berör sina läsare, i alla fall mig, med alla sina böcker.

I tidigare böcker av Backman har vi mött oförglömliga karaktär som Ove från En man som heter Ove, Britt-Marie från boken Britt-Marie var här och mormodern i Min mormor hälsar och säger förlåt. I denna boken är det nu dags för en farfar att ta plats med fina minnen som han inte vill glömma bort och delar dem med sitt älskade barnbarn Noah vilket jag gillar väldigt mycket. 

I ljudboken får vi höra författarens röst när han läser in bokens förord och jag hade gärna sett att han hade fortsätta läsa boken då jag gillade att lyssna på hans röst trots att Torsten Wahlund gjort ett bra jobb med inläsningen.

Känner man för att läsa alternativt lyssna på någon kort och bra bok som lämnar en berörd så är detta en bok för dig.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar