fredag 21 oktober 2016

Recension: Hatad och älskad

Titel: Hatad och älskad
Serie: -
Författare: Alexandra "Kissie" Nilsson 
Förlag: Calidris förlag
Antal sidor: 112
Källa: Recensionsexemplar från förlaget i utbyte mot ärlig recension (tack!)
Genre: Biografi
Utgiven: 2016
Finns att köpa: Adlibris | Bokus 
Betyg: 2 av 5

Om boken:

Alexandra Kissie Nilsson är en av Sveriges mest kända bloggerskor. Förutom sin blogg, som har över 120 000 läsare varje dag, så har hon över 200 000 följare på Instagram och över 100 000 prenumeranter på YouTube.

Hatad och älskad är Alexandras uppgörelse med en resa som startade när hon var femton år och skapade Kissie ett kaxigt och provokativt alter ego. Hennes läsare provocerades av hennes kaxiga öppenhet, festande och jakt på kändisskap. Alla älskade att hata henne.

Bilden av Kissie formades snabbt av media och många är fortfarande av uppfattningen att hennes liv handlar om mode, plastikoperationer och fester. Nu får vi läsa om det som media missat, vad priset för berömmelse egentligen är. Alexandra skriver öppenhjärtigt och insiktsfullt om den glammiga bloggvärldens brutala baksida och tillåter läsaren kika in bakom röda sammetsrep. Det är dags att lära känna personen bakom masken; människan bakom rollen Kissie.

Hatad och älskad är skriven tillsammans med författaren Ylva Enström
 


Kort om vad jag tyckte om boken:

Syftet med denna bok är till stor del att låta sina läsare få ta del av den sidan av Alexandra Nilsson som man inte känner till plus en form av varning till unga tjejer som väljer att starta blogg att man inte ska tro att det bara är glammigt om man blir känd/stor.
Man kan kanske även säga att boken är en liten uppmaning till att tänka sig för innan man gör allt som verkar så bra för stunden men som sedan visas inte var så lyckat.

Boken var väl helt okej men inte så mycket mer än så (hade inga stora förhoppningar på den men tycker det är roligt att ha läst den då det är en tjej jag brukade följa förr).
Hade gärna sett att den varit lite längre och att man hade fått reda på mer om hennes uppväxt än vad man får i denna bok.

1 kommentar:

  1. Känner precis samma sak, den var OK men inte mer än så, hade velat se en riktig djupdykning in i Alexandras psyke, hennes barndom och hur allt det negativa påverkat henne. Boken verkade bara snudda på ytan.

    SvaraRadera