söndag 18 januari 2015

En smakebit på søndag - 18 januariNu är det söndag vilket innebär att det är dags


för en smakbit.


Om boken:

När det kommer till förhållanden söker sig alla till en viss sort. Colin Singeltons sort heter Katherine. John Green tecknar än en gång ett omedelbart älskvärt porträtt av en ung man besatt av en teori.
Colin befinner sig i ingenmanslandet mellan tonår och vuxen. Och hans hjärta har nyligen krossats. Igen. 
Han har dejtat, och blivit dumpad av, 19 Katherine. I kölvatten av K-19-katastrofen drar Colin, ett anagramfanatiskt före detta underbarn, ut på en road trip med sin (enda) kompis Hassan. Med 10000 dollar i fickan och ett vildsvin i hasorna, bestämmer sig Colin för att formulera en matematisk teori som ska kunna förutse hans nästa förhållande, hämnas de som dumpat honom och varna honom för framtida kärlekskatastrofer. John Green levererar en humoristisk roman - med ett fullmatat smart persongalleri - som ytterst handlar om att längs (den bokstavliga såväl som den metaforiska) resans gång återuppfinna sig själv. Och om hjärtesorg, familj och matematik. 

Min smakbit:

Morgonen efter att det erkända underbarnet Colin Singleton gått ut gymnasiet och för nittonde gången blivit dumpad av en flicka vid namn Katherine tog han ett bad. Colin föredrog att bada, en av hans allmänna principer här i livet var att aldrig göra något stående som gick lika bra att göra liggande. Han klev i badkaret så fort vattnet var varmt och så satt han med ett underligt tomt ansiktsuttryck och såg på hur vattnet täckte hans kropp.

- från första kapitlet.
Nyfiken på vad andra bokbloggare läser just nu så kolla in här.


4 kommentarer:

 1. tack för smakbiten. Jag är jättesugen på att läsa den.

  SvaraRadera
 2. Tyckte om den här när jag läste den :)

  SvaraRadera
 3. John Green återstår ännu för mig att läsa, men i år ska det bli av :)

  SvaraRadera
 4. John Green har jag inte läst ännu, trots att jag har en bok som väntar i bokhyllan. Men den hade jag faktiskt tänkt mig att läsa i hyllvärmareutmaningen. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera