måndag 8 december 2014

Recension: Facebookpolisen


Boktitel: Facebookpolisen


Originaltitel: -


Serie: -


Författare: Scott Goodwin


Utgivningsmånad: 2014-10


Förlag: Lind & Co


Antal sidor: 175


Källa: Recensionsexemplar från förlaget i utbyte mot ärlig recension (tack så mycket!)


Köp här: Adlibris|Bokus|CdOn


Betyg: 4,5 av 5


Genre: Biografi: Allmän Biografi, Dagbok & Brev

Handling:


Är det okej för en polis att skriva om sin vardag? Att använda humor för att skildra olika situationer som han har varit med om? Att försöka närma sig allmänheten genom att visa känslor och skriva på ett sätt vi inte är vana vid av en myndighetsperson?Om du svarar nej på frågorna ovan ska du inte läsa den här boken. Den är nämligen full av kontroversiella inlägg som väckt starka känslor och som delats och diskuterats i alla möjliga sammanhang.


Kort om vad jag tyckte om boken:

Detta var en bok som inte är lik någon annan bok som jag tidigare har läst. 

Att få ta del av vardagen hos en polis har varit intressant och alla inlägg som Scott Goodwin har skrivit på Facebook har bjudit på både skratt och tankeställare.Jag följer Växjö/Alvestapolisens Facebooksida där Scott Goodwin skriver sina intressanta inlägg om olika händelser som han har stött på under sina arbetspass utan att kränka eller bryta mot sekretesslagen. 

Han har fått mycket uppmärksamhet och många kommenterar hans inlägg både med trevliga och otrevliga åsikter.Gillar man både humoristiska och tankeställande inlägg på Facebook samtidigt som man är intresserad av att läsa hur det är att jobba som polis så är detta en bok för dig.Lite om författaren:SCOTT GOODWIN har tjänstgjort i den australiensiska flottan, arbetat som bombdykare under Gulfkriget, sökt efter minor i båthamnar, jobbat som OS-polis och sprängämnesexpert och hela två gånger utbildat sig till polis både i Australien och Sverige. Genom sina personliga och humoristiska inlägg på Växjö/Alvestapolisens Facebooksida har han blivit känd som hela Sveriges Facebookpolis. Hans inlägg har ibland dragit till sig så mycket uppmärksamhet och kommentarer att sidan har fått stängas ner. För första gången kan du här läsa den ocensurerade bokversionen.


1 kommentar: