söndag 16 juni 2013

Prinsen och killen tycker till om: Monkel Trogg

Om boken:Jättar är ju … ja, jättelikt stora - det vet ju alla. Men Monkel Trogg är något så ovanligt som en yttepyttigt liten jätte. Och för en jätte finns inget värre än att vara liten - så liten att storebror Gritt och alla de andra hånar och bollar runt med Monkel som en trasa. Och ÄNNU värre … så liten att man kan misstas för människa, eller för Småtting, som jättarna kallar det fruktade och avskydda folk som bor utanför Grumbelberget. Är det något jättebarnen får lära sig i skolan är det att hålla sig borta från dem, för det är ju inte bara Monkel som har det svårt - alla jättar lever i skräck för Småttingarna. En gång i tiden kunde jättarna närhelst andan föll på fånga sig en Småtting och ha till slav - eller till middag. Men det var innan de skaffade sig magi och drev jättarna in i berget med den.


Men när problemen hopar sig för Monkel och hans familj ser han ingen annan utväg än att våga sig ut i världen utanför. Han som är stor som en människa borde ju smälta in lätt … eller? Monkel hamnar i ett farofyllt äventyr där inget riktigt är som det verkar. Han hittar en drake, en vän - och mycket mer bekymmer. Hur ska Monkel rädda sig själv, sin bror, sin vän och sin drake - och samtidigt skydda jättarna från den okända fara som visar sig hota dem?
Så här sa de om boken:Båda tyckte det var en bra och rolig bok.

Något som de båda tyckte var roligt och kom ihåg mest av var när de besöker en karneval och istället för att köpa sockervadd så köpte mamman spunnet spindelvävsvadd (eller hur det nu stavas).Det som är väldigt positivt med boken är att man som förälder får inte bara en mysig lässtund med sitt barn utan lässtunden blir även rolig.Att boken inte innehöll lika mycket bilder som de andra vanliga barnböckerna som jag brukade läsa för min son gjorde honom ingenting för att han kunde ändå se det framför sig.Språket är lätt att förstå för en som är 5 år och skulle rekommendera den för andra föräldrar som har barn i min sons ålder och äldre.Den får totalt 4,5 av 5 böcker då slutet var lite tråkigt men de ser fram emot den andra delen.Båda två vill tacka bokförlaget Semic för en bra bok som förgyllde deras lässtunder innan läggdags.

Även jag, Lexie, vill tacka förlaget för att vi fick denna bok som recensionsex.Boken finns att köpa här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar