måndag 15 april 2013

Nyhet: Restips för utomjordingar - din guide till Jorden
Restips för utomjordingar


Restips för utomjordingar – din guide till Jorden, skriven av barn och unga som besökt Berättarministeriets skrivarverkstäder i Järva och Södertälje, får man ta del av deras tankar och erfarenheter kring hur man får vänner på jorden, vad som gör människor ledsna och glada samt vad man kan gör om hemlängtan surrar i bröstet – frågor som för många av dessa barn är högst närvarande.
– Vem har inte känt sig som en utomjording? Udda, missförstådd och lite ensam. Många av de barn som kommer till Berättarministeriet har själva erfarenhet av att känna sig som utomjordingar, att vara långt från nära och kära eller att kämpa med ett nytt språk, säger Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig på Berättarministeriet. Syftet med vår verksamhet är att öka den socio-ekonomiska rörligheten i samhället. Vi är därför oerhört tacksamma för samarbetet med Bonnier Carlsen som ger oss möjlighet att lyfta fram berättelser som kanske inte skulle hörts annars.
– I en tid då både läs- och skrivförståelsen bland unga försämras är Berättarministeriets arbete mycket viktigt. De uppmuntrar och förmedlar glädjen i att berätta och ta del av andras historier samt att lyssna och försöka förstå andra. För oss på Bonnier Carlsen är det en självklarhet att stödja deras verksamhet, säger Karin Lemon, förläggare på Bonnier Carlsen.
Berättarministeriet utgörs av flera hundra volontärer som på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirerar barn och unga att erövra det skrivna ordet. Boken är illustrerad av volontärillustratörer på Berättarministeriet. Exempel på tips från Restips för utomjordingar – din guide till Jorden:
  • Människor har fingrar och beige kropp. Och vissa har sjal på huvudetAdoria, 10 år

  • Människor blir ledsna när någons hemland blir förstört. Natthaphong, 11 år

  • Jag tycker att alla på jorden är snälla, men några vill inte visa det. Muhammed, 10 år

  • En människa kan vara ganska fördömande och går oftast efter hur du ser ut. Philip, 13 år

  • Människor tycker om att prata om sig själva, så fråga om deras dag, även om du inte bryr digAndrea, 14 år


Detta är en bok som jag har valt att berätta för er om efter att ha fått mail om denna bok.


Jag tycker detta verkar vara en intressant bok där författarna är hela 100 barn. 

Boken släpps imorgon och tycker att om ni ser den så köp den antingen till dig eller som en gå bort present då detta verkar vara en bok som många hade gillat:)


Om Berättarministeriet
Berättarministeriet driver skrivarverkstäder för barn och unga mellan 8 – 18 år. Syftet med verksamheten är att på ett lustfyllt och kreativt sätt inspirera barn och unga att erövra det skrivna ordet. Berättarministeriet är en icke-vinstdrivande, partipolitiskt och religiöst obunden stiftelse som drivs i samverkan mellan den privata, den offentliga och den ideella sektorn. www.berattarministeriet.se


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar