tisdag 24 oktober 2017

Recension: Mitt liv

Titel: Mitt liv
Författare: Caitlyn Jenner
Översättare: Katarina Jansson
Förlag: Bokförlaget Forum
Antal sidor: 288 
Källa: Recensionsexemplar från förlaget i utbyte mot ärlig recension (tack så mycket)
Genre: Biografi
Utgiven: 2017
Finns att köpa: Adlibris|Bokus
Betyg: 3,5 av 5

Om boken:

I april 2015 uppmärksammades ett omslag av tidskriften Vanity Fair världen över. Framsidan pryddes av en lång och ståtlig kvinna i en figurkramande klänning. Caitlyn Jenner hade gjort sin debut.

Som friidrottare nådde Bruce Jenner ikonstatus när han tog OS-guld i tiokamp för herrar i Montréal, 1976. Men i slutet av 00-talet blev han för många främst känd genom realityserien "Keeping up with the Kardashians". Där har tittare världen över följt Bruce i hans äktenskap med Kris och livet med de övriga medlemmarna i "USA:s kungafamilj". Vad man länge inte fick veta var att Jenner i hela sitt liv kämpat med sin könsidentitet, något som blev känt först 2015 när Jenner berättade om sin transsexualitet och kommande könsbyte.

Tillsammans med journalisten bakom det omskrivna reportaget i Vanity Fair, Buzz Bissinger, berättar hon nu sin historia. Om sporten, kändisskapet och den tuffa tid som varit, men också om tillfredsställelsen i att äntligen hitta hem.

Kort om vad jag tyckte om boken:

Detta var en intressant bok att läsa speciellt eftersom jag gillar familjen Kardashian/Jenner men varit lite nyfiken på att veta mer om Caitlyn då det inte har varit så mycket fokus på henne.

Under bokens gång får man följa Bruces resa till att bli den vackra Caitlyn. Språket i boken är bra, inga svåra ord och något jag gillade med den var alla bilder som fanns med i den. Enda jag inte var ett större fan var allt hoppande fram och tillbaka mellan dåtid och nutid då det var hoppande mitt i ett avsnitt som handlade om kanske just nutiden men trots allt så var det intressant att läsa om.

Gillar man att läsa om personers liv, framförallt kändisars liv, om man gillar  familjen Kardashian/Jenner och om man vill läsa om hur livet kan se ut för en känd person som "helt plötsligt" börjar leva sitt liv som en annan person rekommenderar jag denna bok. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar