lördag 5 augusti 2017

Recension: Miraklet

Titel: Miraklet
Originaltitel: The Wonder
Författare: Emma Donoghue
Översättare: Leif Janzon
Förlag: Louise Bäckelin Förlag
Antal sidor: 303
Källa: Recensionsexemplar i utbyte mot ärlig recension (tack så mycket!)
Genre: Skönlitteratur
Utgiven: 2017
Finns att köpa: Adlibris|Bokus
Betyg: 3 av 5

Om boken:

Anna är elva år och bor med sin djupt troende familj på den irländska landsbygden. Trots att hon helt slutade äta för fyra månader sedan verkar hon vara vid god hälsa. Hennes familj tror att hon är utvald av gud, och att hon kan komma att bli Irlands första helgon på över 500 år. Fallet väcker stor uppmärksamhet i hela landet och journalister och turister flockas kring stugan där hon bor. Dit kommer också sjuksköterskan Lib som ska vaka över Anna för att se till att det inte är något fult trick. De två utvecklar ett slags vänskap och Lib blir alltmer orolig. Anna får verkligen ingen mat i alla fall inte vad Lib kan se men med tiden börjar hon uppvisa diffusa och skrämmande symptom.

Kort om vad jag tyckte om boken:

Detta är första boken jag läst av Emma Donoghue och den var helt okej men tyvärr inte mer än så.

När jag läste att New York Times omnämnde boken som hjärtskärande och fängslande fick jag nog för höga förväntningar. Tyvärr fängslades jag inte av denna bok så mycket som jag hoppades på men jag tyckte handlingen var ok ändå då den var bra översatt och kändes välskriven. Teman i boken föll mig inte i smak då det kändes för mycket av det religiösa för min smak.

Trots detta ger jag boken en trea i betyg på grund av att den kändes välskriven och innehöll en ok handling.

Är man en läsare som gillar denna typ av bok så rekommenderar jag den till dig men om du inte är det så läs något annat. Har du tidigare aldrig läst böcker med ganska stort fokus på religion/livsfrågor men är nyfiken så läs den och bilda dig en egen uppfattning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar