söndag 12 mars 2017

Recension: På andra sidan Venus

Titel: På andra sidan Venus
Serie: Venustrilogin #1
Författare: Elisabeth Andersson
Uppläsare: Viktoria Flodström
Förlag: Bokfabriken
Längd: 8h & 28min
Källa: BookBeat
Genre: Roman, Chick lit
Utgiven: 2016
Finns att köpa: Adlibris|Bokus
Betyg: 4 av 5

Om boken:

Maria Bergman har ett prestigefullt jobb som nybliven redaktionschef på en av det kända förlaget Venus tidningar. Hennes chef är den orädda affärskvinnan Susannah Poirée Carlson, mäktig medialegend och mansslukerska. Hon är dessutom Marias tidigare mentor. Men i takt med Marias framgångar i både karriären och kärlekslivet, blir hon ett allt större hot mot Susannah. När Maria inser att Susannah har blivit hennes värsta fiende är det kanske redan för sent. Maria och en annan illa behandlad kollega börjar nysta i Susannahs bakgrund och upptäcker att hon inte har riktigt rent mjöl i påsen. Är detta vad Maria behöver för att hämnas?

På andra sidan Venuär första delen i Elisabeth Anderssons romantrilogi om de tre väninnorna och cheferna Maria, Sofie och Katarina. Rappt och underhållande skildrar författaren maktkamper, kärlek och svek på ett sätt som verkligen fängslar läsaren. De följande delarna är Här och nu samt Under det underbara.

Kort om vad jag tyckte om boken:

Detta är författarens debutroman och jag tyckte att den var riktigt bra. Jag har tidigare läst hennes bok Lyckostarnas klubb så det kändes som ett solklart val att lyssna på denna när jag såg den på BookBeat.

Boken har en bra handling och jag gillade hur lätt den var att hänga med i. Uppläsaren, Viktoria Flodström, läser den väldigt bra och har en behaglig röst att lyssna på som gör att man kan lyssna på den under en längre tid. Något mer jag gillar med boken är att man får möta starka kvinnliga karaktärer.

Jag rekommenderar denna boken till alla som gillar att läsa böcker i genren Chick lit eller bara vill ha något lätt att läsa/lyssna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar