lördag 4 februari 2017

Recension: Nidstången

Titel: Nidstången
Serie: Pax #1
Författare: Åsa Larsson och Ingela Korsell
Illustratör: Henrik Jonsson
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 142
Källa: Rec-ex från förlaget (tack så oerhört mycket) och Storytel
Genre: Kapitelbok, 9-12
Utgiven: 2014
Finns att köpa: Adlibris|Bokus
Betyg: 4 av 5

Om boken:

I den lilla staden Mariefred börjar konstiga saker att hända. Onda krafter försöker erövra det hemliga, magiska biblioteket, som funnits under kyrkan i hundratals år.
Väktarna Estrid och Magnar har vigt sina liv åt att skydda biblioteket, men i takt med att de blir äldre börjar bibliotekets magiska skydd försvagas. Bröderna Alrik och Viggo visar sig vara utvalda för att hjälpa till att försvara biblioteket mot de mörka krafter som vill ta makt över det.
Alrik och Viggo måste använda både styrka och list för att övervinna alla övernaturliga otyg som väcks till liv i staden. Men pojkarna har också strider att utkämpa i sitt vardagsliv. Det finns ett killgäng i skolan som gör livet svårt. De har en mamma som de längtar efter, men som inte är att lita på. Och de måste kämpa med sin natur, den där ilskan som exploderar i huvudet, eller den där handen som liksom av sig själv tar grejer och stoppar i fickan.

Kort om vad jag tyckte om boken:

Detta är en bok som jag har haft ståendes i bokhyllan ett tag och kände att nu var det dags att ta tag i den.
Boken är en mysig ”läskig” bok för slukaråldern som jag tyckte passade perfekt att lyssna på under morgonpromenader med hunden innan jobb och beslutade att läsa klart igår på tåget till jobbet.

Pax-serien är en väldigt populär barnbok som har älskat av många barn och jag kan förstå dem då den är lite läskig och spännande.
Språket i boken är välskrivet och flyter på bra.
Den har en väldigt bra handling och tilltalar både barn och vuxna vilket är roligt då man kan läsa den tillsammans med sitt barn samt prata om boken ihop.

Något som är extra roligt är att platser som nämns under bokens gång faktiskt finns på riktigt i staden Mariefred.

Jag rekommenderar dessa böckerna till barn och unga som gillar den här typen av spännande fantasy böcker samt även vuxna som är nyfikna på urban fantasy för barn.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar