onsdag 19 oktober 2016

Recension: Prio ett

Titel: Prio ett
Serie: Jana Berzelius #3
Författare: Emelie Schepp
Inläsare: Katarina Ewerlöf
Förlag: Wahlström & Widstrand
Antal sidor: 356 (ljudbokstid: ca 12,5h)
Källa: Storytel
Genre: Deckare
Utgiven: 2016
Finns att köpa: Adlibris | Bokus 
Betyg: 5 av 5

Om boken:

En tidig morgon i mars hittas en kvinna svårt sargad i sin lägenhet i Norrköping. Först på plats är ambulanssjuksköterskan Philip Engström som gör allt för att rädda hennes liv. Då ytterligare ett offer hittas går den ohyggliga sanningen upp för honom och han är tillbaka där allt en gång började.
När åklagare Jana Berzelius kopplas in som förundersökningsledare börjar även hon se ett obehagligt mönster. Och det som först såg ut som ett enstaka vansinnesdåd växer snabbt till någonting betydligt större.
Vem ligger bakom de fruktansvärda morden?
Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander är Jana fast besluten att ta reda på sanningen. Samtidigt blir hon uppsökt av en person från sitt förflutna, en person som tvingar henne att gå långt utanför lagens gränser.
 

Kort om vad jag tyckte om boken:

Prio ett är en spännande fortsättning i serien om åklagaren Jana Berzelius och precis som i dem två andra delarna så möter vi även här kriminalkommissarie Henrik Levin och Mia Bolander, kriminalinspektör. 

Det som gör att boken får full pott är själva flytet med handlingen, karaktärerna och i mitt fall en bra uppläsare.
Förr var deckare ett enda stort fett NEJ  men inte nu längre när jag verkar ha hittat några svenska favoritförfattare som bland annat Emelie Schepp och Elisabeth Akteus Rex (författaren till deckartrilogin Dold Agenda som jag älskar att rekommendera till alla).

Alla tre böcker har varit spännande och jag rekommenderar dem verkligen till er läsare där ute som gillar lite spännande svenska deckare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar