fredag 14 oktober 2016

Recension: Eva & Adam: Huvudet fullt av dig

Titel: Eva & Adam: Huvudet fullt av dig
Serie: Eva & Adam del 1
Författare: Måns Gahrton & Johan Unenge
Inläsare: Måns Gahrton, Johan Unenge & Ellen Fjæstad
Förlag: Bonnier Carlsen
Antal sidor: 156 (ljudbokstid: 2,5h)
Källa: Nextory 
Genre: YA, 9-12, 
Utgiven: 2016
Finns att köpa: Adlibris | Bokus 
Betyg: 5 av 5

Om boken:

Adam ska börja i en ny klass. Kanske han äntligen kan bli den coola killen han drömt om att få vara? Men det går inte riktigt som Adam har tänkt sig - snart har han ställt till med bråk i klassrummet, blivit bästis med den busige killen i klassen och skjutit en boll på den där söta tjejen - Eva ...
Eva har fullt upp med bloggen, fotbollen, bästisen Annika och sina drömmar om rockkillen Fetch. Hon har inte tid att lära känna den där konstiga nye killen Adam. Men så ska hon ha fest hemma. Och när gästerna vill testa en gammal lek med handtag, famntag, klapp eller kyss händer något oväntat.

Måns Gahrton och Johan Unenges Eva & Adam har i 20 år älskats av barn i hela världen. 2016 berättas historien på nytt i en långfilm och två böcker för en ny generation läsare. I arbetet med böckerna har författarna gjort mängder av klassbesök och samarbetat med över 100 mellanstadieelever för att ta få veta allt som är värt att veta om kärlek, vänskap och livet på mellanstadiet idag. Böckerna är genomgående illustrerade med Johan Unenges träffsäkra bilder som är fulla av humor och igenkänning. En romantisk komedi som tar ung kärlek på allvar!
Kort om vad jag tyckte om boken:

Jag hade inga som helst förväntningar på denna bok och tyckte mest det var roligt att lyssna på den då jag gillade böckerna om Eva & Adam när dem kom ut. 
Boken är helt ok och skulle faktiskt kunna rekommendera den till tjejerna i trean där jag jobbar för tillfället.
Hoppas denna kommer bli lika omtyckt som de första böckerna blev när dem kom ut under mitten på 90-talet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar