lördag 3 januari 2015

Recension: Månstenen


Boktitel: Månstenen


Serie: Theo- och Ramonaäventyr #1


Författare: Kim M Kimselius


Utgivningsdatum: 2013-09-20


Förlag: Roslagstext


Antal sidor: 204


Källa: Recensionsexemplar från författaren i utbyte mot ärlig recension (tack så  oerhört mycket!)


Köp här: Adlibris|Bokus|


Betyg: 5 av 5

Från: ca 10/11år+


Genre: Kapitelbok, äventyr, spännande, fantasy

Handling:En ovanlig sten fångar Ramonas uppmärksamhet under strandpromenaden. Theo kallar den för månsten på grund av dess blodröda färg och annorlunda form. Ingen av dem anar hur nära sanningen Theo har kommit.Ramona plockar upp stenen. I samma sekund bryter ett gigantiskt oväder ut. Himlen blir blåsvart, regnet vräker ned och vinden hotar att blåsa omkull dem. Blixtar slår ned runt dem, där de står på den ödsliga stranden. Theo och Ramona blir rädda och önskar att de kunde ta sig därifrån, men den starka vinden gör det omöjligt att röra sig. Då börjar Månstenen glöda.
Vad jag tyckte om boken:

Detta är en bok som inte påminner om Kimselius andra böcker om Theo och Ramona utan här åker dem till framtiden och inte tillbaka i tiden vilket var en trevlig överraskning samt omväxling. Utöver det faktum att dem reser till framtiden så finns det ytterligare en skillnad och den är att boken passar in i fantasygenren.Boken, precis som hennes andra böcker som jag läst, är spännande från början till slutet och man kan inte veta vad som kommer härnäst. 

Språket är väldigt bra och välskrivet som i de andra böckerna.Anledningen till att jag känner att boken kan passa en läsare som är i tio- elvaårsåldern beror just på språket men även på att handlingen är "mildare" än till exempel handlingen i Anastasias öde och På liv och död i andra världskrigets skugga. Vill man ha en spännande och lättläst bok med anknytning till lite fantasy så är detta en bok man SKA läsa för så bra är den. 

Jag rekommenderar den till alla, stora som små, som är nyfikna på Kimselius och hennes mästerverk eller vill läsa något nytt :)Här kan du läsa ett utdrag från första kapitlet i boken.2 kommentarer:

  1. Så flott omtale/recension! Jeg har faktisk kjøpt den første boken i denne serien etter å ha lest bloggen din :)

    SvaraRadera
  2. Hej Lexie

    Tack för en jättefin recension, roligt att se att Anette tyckte så mycket om boken att hon har köpt den. Skulle vara roligt att höra vad hon tyckte om den.

    Kram Kim :-D

    SvaraRadera