måndag 10 november 2014

Recension: Drömmen


Boktitel: Drömmen


Originaltitel: -


Serie: Millan #3


Författare: Pia Hagmar


Utgivningsdatum: 2014-10-01


Förlag: B Wahlströms


Sidor: 200


Källa: Recensionsexemplar från förlaget i utbyte mot ärlig recension (tack så mycket!)


Köp här: Adlibris|Bokus |CdOn


Betyg: 4 av 5


Från: 10+

Handling:

Millans liv har förändrats till det bättre, trots att hon fortfarande tar alltför stort ansvar. Hon sköter hemmet, skjutsar sin lillebror till förskolan och skyddar sina föräldrar - pappa med alkoholproblem och mamma med depression - när de inte klarar av att hantera livet. Men nu har pappa fått ett nytt arbete och håller sig nykter i längre perioder. Livet har blivit lättare för alla i familjen. Millan börjar försiktigt drömma om att hon och hennes lillebror ska få uppleva en riktig jul utan fylla och bråk. Även på andra sätt har Millans liv förändrats - hon har fått en ny vän, en hon kan prata med om allting och hon har Glimra, hennes älskade häst. Men när Millans dröm hotas tar hon till drastiska metoder.

Vad jag tyckte om boken:

Detta är tredje boken om Millan och hennes liv och även den tredje boken jag läst av författaren Pia Hagmar.

Jag tycker att hon har lyckats bra med denna bokserien då den speglar och låter läsaren få ta del av alla möjliga känslor. 

Det är inte bara Hagmars sett med att beskriva känslor som gör denna bok värd att läsa utan även hur hon gestaltar karaktärerna och språket i boken.Språket i boken tycker jag är välskrivet och lätt förståeligt för en läsare som är runt 10 års åldern, vilket gör att jag lätt hade kunnat rekommendera denna serien till några av barnen i klassen där jag jobbar.

Handlingen är bra och fortlöper i en bra och lagom snabb fart som gör att man som läsare hänger med lätt i.Jag rekommenderar denna boken och övriga två i serien till hästintresserande tjejer runt tio och uppåt men även till vuxna som är lite nyfikna på vad för böcker som kan gå hem hos de unga läsarna.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar