tisdag 13 augusti 2013

Street team: Den nya människan

Under föregående vecka när jag befann mig utomlands drog street teamet för boken Den nya människan och i detta inlägg tänkte jag dela med mig en video där författaren själv läser högt ur boken.Om boken:Vad händer när barnen som föds inte är vanliga barn?
"Jag har dödat ett barn. Det är vad de säger till mig här på polisstationen, i förhörsrummet. Inombords skriker jag.
-- Det var inget barn jag dödade. Det var något helt annat. Kan ni inte se det?"

Året är 2014 och inga barn föds längre. Världen är i chock, lamslagen över vad som sker. Efter några år börjar kvinnorna plötsligt bli gravida igen, men de nya barnen är inte som barn brukade vara. De leker inte, de iakttar i stilla tysthet. Mot sin vilja blir Rakel involverad när hon råkar döda ett barn. Hon är en av de första som inser att den nya människan är ett hot mot mänsklighetens hela existens.

Fler och fler nya barn föds och de har en snabbare utvecklingstakt än vanliga människor. Efter en brutal incident på Rakels arbetsplats flyr hon. Flyr från ångest och sviken kärlek, söker tröst i tillfälliga förbindelser och berusning. Då händer det som inte får hända ...

Utgivningsdatum: 28 augusti, 2013Fina kort och skrivbordsunderlägg i samband med boken som ni får lov att ta och dela med er till andra om ni känner för det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar