torsdag 13 juni 2013

25 år sen

MatildaCover.jpg

För 25 år sedan kom barnboken Matilda som är skriven av en underbar författare nämligen Roald Dahl.

Under min uppväxt har han varit en författare som jag tyckt mycket om och gillat alla böcker jag har läst av honom.Som man kan lista ut utifrån titeln så handlar boken om en flicka som heter Matilda Wormwood.

Det är en bok som är lite tragisk i början då hennes föräldrar inte bryr sig om henne och behandlar henne som hon inte är värd något.

Matilda som är en väldigt smart flicka läste böcker av bland annat Charles Dickens innan hon var fem år gammal och fått lära sig ta hand om sig själv.Hennes liv tar dock en vändning när hon väl får börja skolan och hennes fröken Ms. Honey bryr sig om henne och när hon upptäcker sina övernaturliga krafter.

Helt plötsligt möts vi av en magisk värld som jag och säkert fler hade velat leva i, i alla fall när berättelsen är bra.

Att kunna trolla hade sina fördelar för Matilda och till slut lever hon lyckligt med någon som bryr sig om henne.Det var länge sen jag läste boken och såg filmen men har planer på att läsa den och fler av hans böcker igen.Har ni läst denna bok och/eller något annat av denna fantastiska författaren som till exempel Häxorna, S.V.J. och Herr och fru Slusk?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar